fdisk Commando's te beheren Linux Schijfpartities

fdisk staat (voor "De vaste schijf of format disk") is een meest gebruikte command-line gebaseerd diskmanipulatie hulpprogramma voor een Linux / Unix-systemen. Met de hulp van fdisk opdracht die u kunt bekijken, creëren, formaat wijzigen, verwijderen, wijzigen, kopiëren en verplaatsen partities op een harde schijf met behulp van zijn eigen gebruiksvriendelijke tekst gebaseerde menu-gestuurde interface.

Deze tool is erg handig in termen van het creëren van ruimte voor nieuwe partities, het organiseren van ruimte voor nieuwe stations, re-organiseren van een oude schijven en kopiëren of verplaatsen van gegevens om nieuwe schijven. Hiermee kunt u een maximum van vier nieuwe primaire partitie en het aantal logische (extended) partities aan te maken, op basis van de grootte van de harde schijf die u in uw systeem.

Dit artikel legt 10 elementaire fdisk commando's om een partitie tafel te beheren op Linux gebaseerde systemen. U moet de gebruiker beroot om fdisk opdracht uit te voeren, anders krijg je een 'command not found "error krijgen.

Let op – niet maken, verwijderen of wijzigen partities. Tenzij je weet wat je doet!